Diensten

Analyse & advies

Onderzoek, rapportage, projectaanbevelingen, efficiëntieberekeningen en volledige elektrische installatie voor de levering van totale UPS oplossingen.

UPS locatieonderzoeken en omgevingscontroles beschikbaar in het hele land op korte termijn zonder contract.

Een UPS is permanent aangesloten op het elektriciteitsnet en voorziet 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, gedurende de gehele levensduur, apparatuur die van essentieel belang is van stroom. Onnodige verliezen door een UPS met onjuiste afmetingen of een verouderde UPS kunnen de gebruiker duizenden euro’s aan verspilde elektriciteit kosten.

Een onderzoek van de huidige belasting van de UPS, samen met de bijbehorende elektrische infrastructuur, zal duidelijk maken waar gebruikers verbeteringen kunnen aanbrengen in de algemene werking van hun systeem.

Een onderzoek ter plaatse of een efficiëntie-audit kan ter plekke worden uitgevoerd door een technicus zonder onderbreking of risico voor de kritische belasting. De gebruiker ontvangt dan een gedetailleerd rapport ter overweging of voor verdere discussie.

Bij het plannen van de elektrische installatie voor een groot project of een dataroominstallatie is het van cruciaal

belang dat de communicatie tussen de verschillende aannemers en de klant niet gehinderd wordt door eigenbelang; de belangen van de klant moeten het belangrijkste motief zijn.

Het installeren van een noodstroomsysteem in een bestaand of nieuw gebouw kan veel gespecialiseerde vaardigheden vereisen, die niet altijd beschikbaar zijn via een conventionele elektricien. Wanneer een generator en UPS-systeem worden geïnstalleerd, moeten veel technische overwegingen goed worden doordacht en gepland, bijvoorbeeld:

  • Waar kan de schakelapparatuur worden geplaatst voor maximaal voordeel?
  • Wat voor soort koeling is er nodig om een maximale efficiëntie te behouden en de levensduur van de batterij te verlengen?
  • Waar moet de UPS geplaatst worden om de ruimte te maximaliseren?
  • Wat voor toegang is er nodig voor onderhoud?
  • Welke rookafzuiging is er eventueel nodig voor de generator?
  • Wat is het beste type datacommunicatie voor zowel de generator als de UPS?
  • Welk type UPS is het meest geschikt om met een bestaande generator te gebruiken?

Wij bieden een breed scala aan tests en onderzoeken op locatie om eventuele stroomproblemen te analyseren en de beste oplossing voor stroombeveiliging voor uw organisatie te bepalen. Onze deskundige technici voeren inspecties uit van de elektrische bedrading en verzamelen apparaatgegevens, zoals stroomverbruik, belastingsgrootte, netvermogen en harmonische vervuiling. Vervolgens stellen we een gedetailleerd rapport op met uitvoerbare aanbevelingen.

Voor locaties waar al een UPS geïnstalleerd is, bieden onze locatieonderzoeken essentieel advies over het optimaliseren van uw systeem. Ze helpen bepalen of onderdelen zoals accu’s, condensatoren en ventilatoren aan vervanging toe zijn. En als u van plan bent om uit te breiden, kunnen onze vermogensonderzoeken u helpen bij het bepalen van de grootte en efficiëntie van uw UPS.

Voor nieuwe UPS-installaties zal een locatieonderzoek belangrijke gebieden bestrijken, zoals logistiek, elektrische installatie, inbedrijfstelling, training en doorlopend UPS-onderhoud.

Onze expertise nodig?

Contacteer een medewerker.
Bel op het nummer +32 (0)36 00 79 35 of stuur
een mail naar info@pksolutions.be